DS 08 ABR - 22:30 | SMOKING SOULS + EL DILUVI

CURTCIRCUÏT presenta: SMOKING SOULS + EL DILUVI

ENTRADA ANT 7E ' TAQ 10E




SMOKING SOULS

Smoking Souls tornen a l'Stroika per presentar ‘Cendra i Or’, el tercer disc dels pegolins Smoking Souls, després de ‘Nòmades’ (2015) i l’iniciàtic ‘L’espenta’ (2013), i la millor constatació de perquè són el que ja són. La jove banda de la sempre musicalment fèrtil comarca de la Marina Baixa torna a apostar per Mark DaSouza com a productor i els seus Atomic Studios com a lloc de gestació de les seves 11 noves canonades de rock.

El disc, com la mateixa banda comenta, “té molt de rock però també juguem i experimentem amb nous ritmes, mètriques i sonoritats més fresques influenciades del pop, disco, latin... sempre portant-ho al nostre terreny”: segurament la seva joventut els empeny a una búsqueda constant de nous horitzons i matisos que no està renyida amb una autoexigència que ja donà fruits a l’anterior àlbum. D’exigència i matisos ‘Cendra i Or’ n’és ple, i bon exemple en són les cançons que compten amb les col·laboracions destacades de Gorka Urbizu (Berri Txarrak), que posa veu a la potentíssima “Cançó de la son”; Roser Cruells (Els Catarres), acompanyant vocalment el trencadís rítmic de “Cicatrius” i Albert García (Itaca Band) en diàleg melòdic amb Carles Smoking, fent encara més grossa “Amiga”, una de les cançons més canyeres del disc.

Ben destacables també són “Fera”, que obre l’àlbum amb bateries sincopades, patrons trencats i tornada tan enganxifosa com hooliganera o “Vida” i “Murs”, els dos singles triats com avançament: “Vida” és una cançó rodona 100% marca de la casa però amb una estètica més moderna que mai i “Murs” ens regala un altre hit dels de Pego on melodia i contundència són al servei unívoc de l’emoció i l’èpica. Contundència i exigència. Melodia i matís. Emoció i èpica. Smoking Souls ens superen.






EL DILUVI

La banda valenciana El Diluvi està d’estrena. Després d’haver llançat el 2015 l’EP Motius, els de Castalla han anunciat la publicació del seu segon llarga durada, prevista per al proper 21 de febrer. Aquest LP portarà per títol Ànima, i per escalfar la seua eixida la formació ha preparat tres avançaments en forma de videoclip, el primer dels quals veu hui la llum. ‘Vell record’ és així el primer material que podem escoltar d’aquest nou disc, per al que han tornat a comptar amb David Rosell (Txarango, Els Catarres, Brams) a la producció. Al nou senzill és ben palpable la incursió de la banda en ritmes d’arrel balcànica i celta. Aquestes noves sonoritats suposaran un dels trets més característics d’Ànima, tot i que per això no deixen d’experimentar amb les textures folk més mediterrànies. La veu de Flora Sempere i els arranjaments de violí i de l’instrumentació tradicional brillen més que mai en un treball de carretera, composat en els llargs viatges en furgoneta durant la seua darrera gira. Les lletres ens parlen de l’amor, però estan impregnades també de temàtiques com el treball, les relacions i la rebel·lia. Un disc on El Diluvi insisteixen en el seu vitalisme, però ara amb un apropament més madur i profund respecte les seues referències anteriors.